Verhaal van Christel Jansen: ''Kunst de wereld in brengen met een glimlach :)''

Herken je dat sombere gevoel wat soms op je afkomt door de huidige situatie? Ik wel en ik wil hier verandering in brengen.


Ik geloof dat het creëren van een glimlach dit sombere gevoel deels kan wegnemen. Ik denk dat de mens behoefte heeft aan een moment van vrolijkheid.

Een glimlach ontstaat door energie (licht en kleur) en verrassing, dit geeft ons een vrolijk gevoel, een echte emotie.


Voor het verspreiden van de glimlach heb ik gekozen om verrassingen door kunst te brengen. Met als eerste project: de badfiets.


De badfiets is een rijdend kunstwerk wat een glimlach veroorzaakt. Hoe dan? Door de verrassing, ‘huh wat rijdt er daar nou?!’. Door de vormen, vanuit ons instinct (ja dat hebben we nog een beetje) voelen ronde vormen niet als gevaar en maakt dit ons onbewust vrolijker. En door de herkenbaarheid, het kunstwerk is afgestemd op de stad Terneuzen, een stad met een maritiem thema.Ik kies ervoor om het kunstwerk rond te laten rijden in de openbare ruimte. Dit omdat een kunstwerk dan voor zoveel mogelijk mensen zichtbaar en toegankelijk is.


Kunst de wereld in brengen met een glimlach. :)


Krijg jij al een glimlach van dit verhaal? Mooi, dan is mijn doel nu al bereikt!


Glimlachze!

Christel Jansen


25 keer bekeken