Brainstormtechniek: Superdure consultant

Marielle Jakobs

MAR. 03, 2021

I'm a paragraph. I'm connected to your collection through a dataset. Click Preview to see my content. To update me, go to the Data Manager.

Graag delen we onze favoriete brainstormtechniek met jou! Waarom het onze favoriet is? Wanneer je deze techniek op de juiste manier inzet, komt er veel creativiteit naar boven, creëer je tal van nieuwe ideeën waar je direct mee aan de slag kunt en kun je ook nog eens ontzettend lachen, wat dan ook weer de creativiteit bevordert
;-).

De naam van deze brainstormtechniek is ''de superdure consultant'' en doe je met een team van ongeveer zes personen. De brainstormtechniek leent zich ontzettend goed voor online sessies. Juist nu we veel thuis werken kan een brainstormtechniek zoals de superdure consultant fijn werken omdat het je even uit de dagelijkse sleur haalt en je gegarandeerd met meer energie de brainstromsessie weer uit gaat!

Stap 1.
Een van de teamleden neemt de rol aan van ''superdure consultant'' en komt de ruimte binnen terwijl de rest van de groep al klaar zit. De consultant presenteert een fantastisch idee voor jullie vraagstuk.

Stap 2.
De groep vindt dit een fantastisch idee. Moet ook wel, want het is een superdure consultant. De groep reageert dan ook zeer uitbundig en enthousiast op dit idee.

Stap 3.
De superdure consultant ''vertrekt''. In een fysieke ruimte draait hij zijn stoel om zodat hij met zijn rug naar de groep zit en in een zoom-sessie doet hij zijn camera en microfoon uit. De groep vult nu aan op het idee en begint de zinnen alleen maar met ''Ja en....'' Woorden zoals ''ja maar'' zijn tijdens deze brainstormsessie verboden. Alle ideeën die door de groep worden aangevuld schrijft de superdure consultant op.

Stap 4.
Nu volgt het nabespreken en vervolgens natuurlijk het verder clusteren van de ideeën. De consultant deelt zijn ervaringen en wat hij heeft gehoord en vooral wat opviel.

Stap 5.
Een goede projectaanpak is van cruciaal belang voor het vervolg en het uitwerken van de ideeën. We helpen je hier graag bij, evenals bij het begeleiden of verder toelichten van deze leuke en inspirerende brainstormtechniek.

Stuur een berichtje in de chat of mail naar info@studiototstand.nl